Sport/ontspanningsmassage

Goed aan het sporten? Of aan het trainen voor een (voor jou belangrijke) sportwedstrijd? Ontspanning nodig na een drukke werkdag? Uitgeblust of vermoeid? Last van verkrampte of pijnlijke spieren na een zware werkweek?  

 

Sportmassage is een term voor een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Een sportmassage zorgt dat de afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. En daarmee bevorder je het herstel van de spieren. Eerlijk is eerlijk! Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd, waarbij bijvoorbeeld bindweefsel wordt losgemaakt en knopen (en eventueel triggerpoints) uit je spieren worden gehaald. Daarvoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt. Bedenk dan dat je door de zure appel heen moet bijten, voordat je je betere gaat voelen. Je lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt door mij aangepakt. Overigens zal ik altijd in de gaten houden of de massage niet te intens wordt. Alles natuurlijk wel in overleg.

Laat de naam sportmassage je niet op een verkeerd spoor zetten, want ook als niet-sporter heb je baat bij een sportmassage.

Mijn ontspanningsmassage is gebaseerd op de sportmassage, maar hierbij werk ik minder diep in op de spieren.

Om een massage zo effectief mogelijk te laten zijn, duurt een massage minimaal 25 minuten. In deze tijd worden de armen, rug of benen gemasseerd. Als je graag meerdere lichaamsdelen gemasseerd wilt hebben, is een massage van zo’n uur uitermate geschikt.

Indien nodig zet ik triggerpointmassage, cupping of taping in om de massage voor jou zo effectief mogelijk te maken. Kortom maatwerk!

Rug-nek-schouder massage

Zitten uw rug, nek of schouders vast?
Een rug-nek-schouder massage is de oplossing!

 

Een groot deel van de lichamelijke klachten bevinden zich in de rug, nek of schouder. Dit deel van het lijf wordt constant belast, en kent daardoor veel onprettige klachten. Gelukkig is er een goede manier om van rug-, nek- of schouderpijn af te komen. Door middel van strijkingen, knedingen, fricties en drukpunten worden de rug, nek en schouder gemasseerd. Door deze massage ontspannen je spieren zich en ontstaat er een betere doorbloeding en een betere afvoer van afvalstoffen in je/jouw lichaam. Het gevolg is dat je rug, nek en schouder weer losser komen te zitten waardoor je weer beter kunt ontspannen en minder pijn heeft. Vanzelfsprekend leiden meerdere massages tot een groter resultaat dan een enkele behandeling.

Scholing:

  • EHBSO (incl. AED) juni 2023
  • Sportmassage (NGS-GOS) november 2014
  • Ontspanningsmassage (SomeBody Els) april 2015
  • Elastische Tape Technieken (OSNO) april en oktober 2015
  • Triggerpoint massage (Zonnevlecht) januari – maart 2016
  • Voetreflexmassage (o.a. Willemijn Postema – LVNG)) november 2016
  • Bindweefselmassage d.m.v. cupping (Marlies van FysioChiro Wijchen) maart 2017
  • Zwangerschapsmassage (Massage Academie) eind februari 2019
  • Masseren zonder handen (Koert Sondorp) januari 2020
  • Diverse online Webinars NGS 2020-heden

#massagepraktijk-lent #massagelent #massagenijmegennoord #ontspannendemassagelent #ontspannendemassagenijmegen #ontspannendemassagenijmegennoord #sportmassagelent #sportmassagenijmegen #sportmassagenijmegennoord